El nostre consorci

El consorci EDI-Net reuneix un grup d’investigació i innovació de prestigi internacional i consta d’un experimentat equip d’experts amb un rècord en l’estalvi d’energia als edificis públics.

La Universitat De Montfort és una destacada universitat orientada a la recerca del Regne Unit. La universitat té un llarg historial de treball en associació amb organitzacions comercials i altres universitats, del Regne unit, Europa, Rússia i Àsia. L’Institut d’Energia i Desenvolupament Sostenible (IESD) de la Universitat De Monfort és un institut d’investigació multidisciplinari amb experiència tant en “smart cities” com en física dels edificis, disseny energètic dels edificis, TIC, enginyeria elèctrica i electrònica, ciències socials, polítiques d’energia i compromís social.

L’Aliança del Clima de ciutats europees, integrada per més de 1.700 pobles, ciutats, comarques, províncies i regions de 26 països europeus, és la xarxa de governs locals més grans d’Europa dedicada al canvi climàtic i la única que ha establert objectius tangibles: cada ciutat, poble i districte membre s’ha compromès  a reduir els gasos d’efecte hivernacle en un 10% cada 5 anys. Al reconèixer l’impacte que el nostre estil de vida pot tenir en els habitants i les zones més vulnerables del món, l’Aliança del Clima uneix l’acció local amb la responsabilitat global. La xarxa promou la cooperació amb els indígenes, organitza campanyes de sensibilització i desenvolupa eines per a la prevenció del canvi climàtic. També ofereix una gran oportunitat de participació i intercanvi, a la vegada que representa els interessos dels seus membres a nivell nacional, europeu i internacional.

La Secretaria General d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, de la Generalitat de Catalunya, elabora i implementa polítiques relacionades amb la qualitat de la construcció i la remodelació de l’habitatge. Conjuntament amb les seves agències públiques, gestiona més de 10.000 vivendes socials. A més, la Secretaria lidera ECREE, Estratègia Catalana de Renovació Energètica d’Edificis, una de les primeres estratègies regionals per abordar la renovació energètica els edificis i establir un full de ruta per assolir els objectius marcats pel programa Horitzó 2020. L’estratègia es basa en un pla operatiu de 6 eixos que implica tot el sector de la construcció i l’energia de Catalunya, recolzat per les organitzacions governamentals. En el marc d’EDI-Net, el Govern de Catalunya (a través de la Secretaria General de l’Habitatge i Millora Urbana), proporciona més de 400 edificis, pels quals existeix informació detallada del seu consum energètic. També facilita i promou la implicació de polítics d’alt nivell, càrrecs públics i tècnics directament implicats en al gestió dels edificis. Per últim, la Secretaria, a través de la xarxa de contactes i organitzacions de tota Europa, participa activament en activitats de difusió i comunicació per promoure les soluciones desenvolupades al projecte.

L’Ajuntament de Leicester és l’autoritat unitària de la ciutat de Leicester, la qual, amb una població de 330.000 habitants és la desena ciutat més gran del Regne Unit, i l’àrea metropolitana és l’onzena més gran, amb una població de 509.000 persones. Va ser la primera Ciutat Mediambiental i ha estat una capdavantera en eficiència energètica, amb mesures, com per exemple, l’ús de comptadors intel·ligents en tots els edificis municipals, la instal·lació de calefacció urbana, el combat contra l’escassetat de combustible, l’increment de l’eficiència energètica a nivell domèstic, corporatiu i comercial i l’abordatge dels problemes de la qualitat de l’aire a la ciutat. En el marc d’EDI-Net, a Ciutat de Leicester s’encarrega del treball operacional de les autoritats públiques.

La ciudad de Nuremberg és la catorzena ciutat més gran d’Alemanya, amb una població de 520.000 persones, i amb les seves ciutats veïnes forma una àrea urbana que arriba fins als 1’2 milions d’habitants. La ciutat ha estat implementant, amb èxit, innovadores polítiques energètiques i mediambientals des de fa més de 25 anys. A part d’unir-se al Global Contact de les Nacions Unides al 2003, la ciutat va iniciar el projecte “Nuremberg Sostenible” (Nürnberg Nachhaltig), que obliga la municipalitat a aplicar estrictament els principis de sostenibilitat a les seves accions. Al 2007 l’ajuntament va promulgar uns ambiciosos estàndards energètics per a tots els edificis municipals, tant pels actuals com pels futurs. Dins del projecte EDI-Net proporcionarà el coneixement expert en matèria de gestió de l’energia i l’adquisició de dades energètiques.

El CIMNE (Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria) és un centre autònom d’investigació i desenvolupament creat l’any 1988 i ha anat adquirint la seva experiència i reputació a través de la participació en més de 900 projectes. Dins del CIMNE, el Grup d’Edificació, Energia i Medi ambient és un grup d’investigació independent especialitzat en metodologies i eines per a la reducció de les emissions de CO2 en l’àmbit urbà. L’objectiu és assolir el rendiment energètic més elevat en tants edificis com sigui possible a través de l’aplicació dels resultats de les seves investigacions en un entorn empresarial real. Dins d’EDI-Net, el CIMNE és responsable d’adaptar l’estructura de dades i les plataformes de visualització del CIMNE i la Universitat De Montfort als requeriments de les autoritat públiques participants al projecte.

Empirica (empirica Gesellschaft für Kommunikations- und Technologieforschung mbH) , situada a Bonn, Alemanya, és una institució privada d’investigació i consultoria especialitzada en processos d’innovació i projectes europeus de gestió a gran escala, tant per a clients públics com privats. Des de fa més de 25 anys, Empirica ha estat involucrada en mercats d’avantguarda i investigació política relacionada amb la informació i la comunicació. Com una part fonamental de la seva feina d’investigació i com una competència bàsica, Empirica ha estat desenvolupant enquestes representatives a llarga escala a la UE, incloent sondejos a la població en general i sondejos als responsables de la presa de decisions, amb l’objectiu d’investigar l’adaptació i l’ús de les noves tecnologies per part del ciutadans, en els negocis, en l’educació, en el sector sanitari i per trobar noves maneres de treballar. Els resultats han estat àmpliament publicats i utilitzats per monitoritzar i planificar les polítiques d’informació europea i alemanya. En el marc d’EDI-Net, Empirica és la responsable de la formació i assistència tècnica.