Eines i mètodes

En un primer pla, EDI-Net utilitza estratègies de coordinació exitoses ja existents, i de fons, eines de vanguarda (Big Data, APIs, networking i creació de comunitats on-line), amb l’objectiu de produir un canvi radical en el diagnòstic i gestió que fan les autoritats públiques del rendiment energètic dels seus edificis i dels recursos econòmics relacionats.

El conceptes es basa en l’anàlisi de les dades, a intervals curts, dels comptadors d’aigua i energia (normalment cada hora, mitja hora o quart d’hora), que cada vegada són més fàcils d’obtenir. Combina informació dels comptadors intel·ligents amb informació dels usuaris de molts edificis per tal d’identificar el bon i el mal rendiment energètic. També compara el rendiment de diferents tipus d’edificis per establir nous indicadors basats  en les dades dels comptadors intel·ligents.

La capacitació, més enllà del necessari entrenament i la promoció motivacional, prové de compartir, no només el compartir coneixements, sinó també experiències entre les autoritats públiques de la UE. Això s’aconsegueix utilitzant les eines on-line de construcció de comunitats més modernes i tècniques inspirades en la ludificació.