Newsletter

Juny 2018

Edi-Net a un cop d’ull

La iniciativa EDI-NET (Xarxa d’Innovació en l’Ús de Dades Energètiques) analitza i comunica dades elèctriques, de gas i d’aigua amb una freqüència inferior a l’horària amb l’objectiu d’identificar el malbaratament i les oportunitats d’estalvi, reduir el consum i estalviar diners. La iniciativa va dirigida als responsables de la presa de decisions de les autoritats públiques, planificadors financers, gestors energètics i responsables i usuaris dels edificis. Un fòrum on-line i una sèrie de tallers facilitaran l’intercanvi de coneixements, experiències i bones pràctiques per donar suport a les autoritats públiques durant la implementació dels seus Plans d’Acció d’Energia Sostenible (PAES).

EDI-Net promou l’estalvi energètic a les escoles britàniques

Diverses escoles de Leicester, Regne Unit, han estat fent servir EDI-Net per fer el seguiment del seu consum d’energia d’una manera ràpida i fàcil. Les caretes somrients s’han convertit en un mitjà excel·lent d’implicar la comunitat escolar (hi ha participat fins i tot els nens de 3 anys!). Les escoles participants han competit per quedar entre les 10 primeres a la taula de classificació i això ha repercutit en una millora d’hàbits substancial. Moltes d’aquestes escoles, a més, competeixen pel Premi Eco Schools Green Flag Award, i el panell de gestió d’EDI-Net els ha resultat de gran utilitat per monitoritzar i avaluar el seu consum energètic. A més, també han utilitzat les caretes somrients generades per EDI-Net als seus materials de comunicació, com les Newsletters, taulells de notícies i comptes a les xarxes socials.

Lee Jowett és la coordinadora d’educació ambiental, Ajuntament de Leicester Lee.jowett@leicester.gov.uk

EDI-Net a la conferència anual Energy Cities a Rennes

Del 18 al 20 d’abril va tenir lloc  la conferència anual d’Energy Cities a Rennes, França, amb interessants conferències i tallers. Durant el seu transcurs es va fer patent que, tot i que cada municipi té els seus propis desafiaments, certes preguntes són comunes i recurrents: com podem transformar el sistema energètic per beneficiar el major nombre possible d’usuaris? Què es necessita per descentralitzar la producció d’energia d’una manera segura, participativa i transparent? Els delegats van reflexionar sobre les millores maners de distribuir responsabilitats i beneficis en diversos tallers, taules rodones i sessions de debat. EDI-Net va ser-hi present amb un punt d’informació i va parlar amb autoritats locals sobre les millors maneres de dur a terme una gestió dels edificis públics més eficient des del punt de vista energètic.

L’eina de comparació d’EDI-Net

Els usuaris han estat utilitzant l’eina de comparació d’EDI-Net des de fa ja algun temps i això els ha permès comprovar les diferents anàlisis ofertes pel sistema sobre les dades dels seus edificis. L’usuari pot veure el número d’edificis i la qualitat de les seves dades, així com el total del consum energètic de l’últim any i l’estalvi aconseguit en relació amb la línia base. A més, les gràfiques mostren l’evolució del consum elèctric i de gas de cada departament, de manera que poden observar-se les diferències de consum i detectar si aquest a pujat o ha baixat. A tu també t’agradaria millorar la gestió energètica del teu municipi? Omple el formulari d’inscripció aquí i entra a formar part de la iniciativa d’EDI-Net.

La gravació del webinari, ja disponible

A principis de maig  es va celebrar un seminari en anglès adreçat a tots els nous interessats. La sessió va estar centrada a les diferents eines del programa i va estar organitzada per Empirica, una institució privada d’investigació i consultoria especialitzada en processos d’innovació, sòcia d’EDI-Net. Si estàs interessat/da en el webinari, pots trobar-lo aquí (durada: 46 minuts)

Escolta, aprèn i comparteix: la plataforma SCIS (the Smart City Information System) llança “Urban Reverb”, el primer podcast d’Europa sobre ciutats intelligents

Amb el suport de la Comissió Europea, la SCIS, membre associat d’EDI-Net, és una plataforma de coneixement centrada en el desenvolupament i millora de les ciutats intel·ligents, que tenen per objectiu proporcionar un alt nivell de vida als seus ciutadans en un entorn net, energèticament eficient i respectuós amb el clima.
Amb “Urban Reverb”, el primer podcast europeu sobre ciutats intelligents, la plataforma SCIS informa, amb una periodicitat mensual, sobre les experiències, coneixements, indicadors i històries de projectes en curs finançats amb fons europeus en el camp de l’energia, la mobilitat i el transport i les TIC. L’objectiu de la SCIS és fer les ciutats més habitables i sostenibles.
Si vols aprendre més sobre com les ciutats com Amsterdam, Utrecht i Helsinki apliquen la tecnologia del vehicle a la xarxa (V2G) a la seva ciutat, els obstacles que han trobat i com intenten millorar, revisa el capítol 1 d’”Urban Reverb” amb la  teva proposta de com estalviar energia.

Propers esdeveniments

Premi CESBA_MED pa les Àrees Urbanes Sostenibles

Et convidem a la jornada de presentació del Premi CESBA-MED a les Àrees Urbanes Sostenibles que tindrà lloc el 12 de juny a Barcelona. La jornada s’organitza en el marc del projecte CESBA-MED. Finançat a través dels fons FEDER de cooperació interterritorial a través del Programa Interreg Med, aquest projecte té per objectiu el desenvolupament d’un sistema d’avaluació de la sostenibilitat d’àrees urbanes. El resultat final del projecte serà una eina (conjunt d’indicadors, incloent un model pel seu càlcul) que permetrà identificar les àrees urbanes que són d’intervenció prioritària per la sostenibilitat.

L’objectiu d’aquest premi és difondre i capitalitzar les eines i metodologies desenvolupades per CESBA_MED per avaluar la sostenibilitat de les àrees urbanes del Mediterrani. Pots trobar aquí el programa de l’esdeveniment. Si estàs interessat en assistir-hi, pots omplir el formularis d’inscripció que trobaràs aquí.

Properes sessions de formació d’EDI-Net

Leicester, Gran BretanyaDurant la segona meitat de 2018 es durà a terme un nou taller de formació a Leicester, Gran Bretanya. En breu publicarem més informació a la nostra pàgina web. En cas d’estar interessats en assistir-hi, si us plau, escriu-nos un correu electrònic a truca’ns per telèfon.

Unir-se a la iniciativa EDI-Net.


http://www.edi-net.eu

Suscriu la newsletter. Per cancel, lar la subscripció, si us plau utilitzi aquest enllaç.
Por favor, lea nuestra nueva protección de datos.
 

Learn more about our EDI-Net consortium

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 695916.

This newsletters content licence is a Creative Commons BY-SA.